Cat de apreciate mai sunt blogurile de carti?

Este un lucru bine stiut ca oamenii nu mai citesc carti. O data cu aparitia dispozitivelor smart, dar si inainte de aparitia acestora, nivelul de inteligenta a inceput sa scada si oamenii sa citeasca din ce in ce mai putin. Cartile, fie ele in format normal sau electronic, nu mai reprezinta un mod de relaxare ideal, ci mai degraba o obligatie pe care oamenii trebuie sa o indeplineasca.

Blogurile de carti au insa succes la cititorii inraiti, dar si cei care au nevoie de recenzii ale cartilor si recomandari pentru cursuri. Cititorii pasionati isi deschid un blog nu pentru bani, ci pentru a simti ca isi indeplinesc o obligatie morala fata de aceasta lume, aceea de a spune oamenilor ce le place sa citeasca, ce carti recomanda si de ce, precum si de ce este bine sa citeasca.

Blogerii insista pe cartile nou aparute din mai multe motive. In primul rand, risca sa se repete cu unele informatii din recenziile unor carti citite si foarte cunoscute si in al doilea rand, cititorii apreciaza mai mult cartile noi, pe care nu le cunosc dar pe care ar vrea sa le citeasca si pentru care o recenzie ar fi mai mult decat suficienta.

Cititorii de carti indiferent de genul lor isi vor indrepta atentia catre asemenea bloguri. Avantajele unui blog de carti includ faptul ca blogul are un public select si prezinta interes pentru toate categoriile de varsta. Din pacate, astfel de blog are si dezavantaje. In primul rand, nu pot fi postate informatii noi pe blog foarte des, fiindca o carte nu se citeste de la o zi la alta si in al doilea rand, numarul vizitatorilor va fi foarte mic.

In concluzie, a deschide un blog de carte nu reprezinta o provocare prea mare pentru cei care citesc, iar vizitatorii isi vor face un obicei din a vizita respectiva pagina web ori de cate ori sunt curiosi in privinta unei noi aparitii de carte. Se recomanda postarea cu prudenta a recenziilor de carti nou aparute, numai din surse verificate si numai dupa citirea cu atentie a acestora.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *