Blogul tip jurnal – potrivit pentru cei mai curajosi scriitori

Sunt oameni care pur si simplu adora sa scrie. De mici, fetele scriu in jurnal, il ascund de parinti si, fie il ratacesc printre carti, fie il pastreaza pentru atunci cand cresc si vor sa isi reciteasca franturi din viata. A tine un jurnal are si un rol benefic asupra sanatatii, asa cum arata ultimele studii in domeniu. La adolescenta, jurnalul inca este o optiune valabila pentru a exprima trairile interioare. La maturitate insa jurnalul se transforma in altceva. Jurnalul devine deschis, foarte putini isi mai ascund sentimentele si trairile, sunt deschisi si isi pun pe tava starile prin care trec pe internet.

Blogul tip jurnal a devenit o practica din ce in ce mai apreciata de catre scriitori de toate varstele si de catre cititori curiosi care, satui de filmele de tip Soap-opera si de romanele siropoase, isi indreapta atentia catre un blog cat se poate de real pe care il urmaresc in mod constant. Ca si in jurnalul personal, in blogul tip jurnal oamenii scriu in mod constant, frecvent, mai ales in perioadele in care trairile interioare sunt la cote maxime.

Blogurile tip jurnal au denumiri aparte si pot fi gasite din intamplare sau cu o simpla cautare pe prietenul virtual, Google. Exista insa mai multe tipuri de blog jurnal, de la jurnalul sentimental la cel culinar, de la jurnalul aventurilor amoroase la jurnalul de calatorii. Insa cele mai des frecventate tipuri de bloguri jurnal sunt cele ce tin de partea emotionala, care descriu in detaliu actiunile, trairile si alegerile bloggerilor, fara a ascunde nimic, cel putin aparent.

Blogul tip jurnal va avea foarte putine fotografii, insa foarte multe postari, cu detalii picante, multe informatii cat mai aproape de realitate. Unele bloguri folosesc nume reale, altele nume prescurtate sau inventate pentru a proteja imaginea si identitatea unor protagonisti.

Cert este ca un blog tip jurnal este greu de tinut si in plus este o reala provocare pentru cei mai pudici sau persoanele ascunse, introvertite, insa sinceritatea este o calitate din ce in ce mai apreciata de catre vizitatori si care poate aduce fie profit financiar, fie multumire sufleteasca bloggerilor de jurnal.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *