Cresterea treptata a greutatilor in antrenamentele de fitness

Pentru a reusi sa va cresteti intr-un mod eficient masa musculara, ar trebui sa stiti cand sa va cresteti greutatile. Multe persoane considera ca una dintre cele mai mari satisfactii ale mersului la sala reprezinta stabilirea unui nou record, de aceea oricine se simte bine atunci cand ridica pentru prima data o suta de kilograme sau face 10 repetari de genoflexiuni cu 150 de kilograme. Fiecare reusita este o piatra de hotar pe care culturistii o cuceresc inainte de a atinge noi culmi, de aceea folosirea unor greutati care in urma cu doar putin timp pareau inabordabile arata faptul ca organismul se adapteaza solicitarilor la care il supuneti.

Pentru a atinge noi niveluri de forta si de marime, este necesar sa continuati cresterea solicitarii asupra corpului, astfel incat sa va bucurati de rezultate din ce in ce mai bune. Incarcatura progresiva este una dintre teoriile dovedite in culturism, dar si in fitness, fiind incontestabila daca doriti sa aveti parte de o imbunatatire a fizicului. Cresterea greutatilor sau aplicarea mai multor repetari va vor ajuta sa va antrenati mai bine si sa atingeti noi culmi in dezvoltarea musculaturii voastre. Este important sa va axati mai mult spre seturi cu mai multe repetari pentru ca daca veti face acest lucru va veti bucura de cele mai bune avantaje. Seturile de opt repetari sunt cele mai eficiente, iar atunci cand veti putea face inca doua repetari cu greutatea cu care ati inceput, este indicat sa cresteti greutatea, astfel incat sa va bucurati de rezultate din ce in ce mai bune.

Daca faceti antrenament pentru partea inferioara a corpului, o crestere a greutatilor cu doar 10% va parea destul de mult la inceput, dar va veti adapta destul de repede la noua greutate. Va trebui totusi sa faceti si perioade de stagnare pentru ca abordarea asta nu va tine la nesfarsit. Este important sa deveniti mai creativi si sa folositi niste principii de antrenament mai avansate pentru a vedea mai rapid rezultatele care va intereseaza. Va veti bucura astfel de rezultatele pe care le veti dori, iar corpul vostru va fi mult mai bine lucrat.

Give a Comment