Cum scapi usor de febra musculara

Trebuie sa stiti ca febra musculara nu apare doar atunci cand faceti prea multa miscare si va suprasolicitati muschii, ci si atunci cand faceti o pauza de la miscare pentru o perioada destul de lunga de timp. Datorita reactiilor chimice care au loc la nivelul muschilor atunci cand faceti prea mult efort apare o substanta toxica numtia acid lactic. Acest acid este responsabil pentru febra musculara, de aceea specialistii recomanda intinderile dinamice, adica miscarile pe care urmeaza sa le faceti in timpul antrenamentului.

Atunci cand optati pentru o zi de cardio, este important sa va faceti incalzirea mergand timp de 1-2 minute. In cazul antrenamentului cu greutati, puteti executa miscarile din timpul antrenamentului folosind greutati mai mici initial. Aceste msicari sunt suficiente pentru a ameliora febra musculara. In cazul in care se instaleaza febra a doua zi, puteti scapa de aceasta folosind mai multe metode. Calmantele reprezinta o metoda comuna care va ajuta foarte mult, aceasta metoda fiind eficienta. Ibuprofenul are numeroase proprietati antiinflamatoare, in acelasi timp, aspirina este si ea la fel de utila. Aspirina poate fi si ea folosita in combaterea febrei musculare, aceasta facandu-si foarte bine efectul. Veti fi fericiti sa constatati ca febra va disparea complet si veti putea continua sa faceti mai multe exercitii fizice. Nu uitati ca in timpul si dupa antrenamente sa consumati multa apa astfel incat tesutul muscular sa se refaca.

Chiar si masajul este foarte important, eficienta lui crescand mai mult daca se combina cu dusurile calde-reci. Masajul este o metoda apreciata pentru ca are un rol important in eliminarea acidului lactic din muschi, el fiind important astfel pentru calmarea durerii Ideal ar fi ca chiar si atunci cand nu faceti nimic, sa includeti miscarea in activitatile voastre de zi cu zi. Este necesar astfel sa faceti putina miscare, chiar daca simtiti ca febra musculara va creaza probleme. Puteti repeta exercitiile pe care le-ati facut in ziua precedenta aparitiei febrei, dar la o intensitate mai mica, astfel incat sa combateti mai bine febra musculara. Tineti cont de toate aceste sfaturi si nu veti mai avea nici o problema cu febra musculara.

Give a Comment