O dieta adecvata poate reduce inflamatia cauzata de psoriazis in organism

Psoriazisul este o afectiune cu care foarte multe persoane se confrunta, o afectiune cronica de naura inflamatorie ce determina inlocuirea celulelor de la nivelul pielii si cauzeaza aparitia unor plagi cutanate cu aspect de piele ingrosata si inflamata. Regimul alimentar corect este foarte important pentru reducerea inflamatiei si a episoadelor de puseuri ale bolii.

Ce alimente sunt recomandate pacientilor ce sufera de psoriazis

In primul rand, pacientii afectati de psoriazis trebuie sa consume alimente antiinflamatoare: fructe, legume, somon, sardine, peste bogat in acizi Omega 3, ierburi precum salve, patrunjel, ghimbir, cimbru, ulei de masline, nuci si seminte.

Alimentele bogate in zinc precum spanacul, ciupercile, chefirul, nautul si semintele de dovleac sunt recomandate consumului zilnic al pacientilor bolnavi de psoriazis. Totodata, alimentele bogate in vitamina A vor reface pielea, de aceea trebuie suplimentat consumul de morcovi, pepene, mango, rosii si varza Kale.

Unii pacienti care sufera de psoriazis au puseuri ale bolii provocate de gluten, de aceea trebuie sa elimine alimentele cu gluten din alimentatie. Uleiul de peste si probioticele sub forma de supliment alimentar vor ameliora simptomele specifice psoriazisului.

Ce trebuie evitat in regimul alimentar al bolnavilor de psoriazis?

In primul rand, trebuie evitat consumul de alcool de catre bolnavii care sufera de psoriazis. Condimentele si alimentele iuti, alimentele prajite si nesanatoase, mezelurile, produsele lactate foarte grase si carnea rosie nu sunt recomandate acestor pacienti. In schimb, salatele, fructele de padure si grasimile naturale trebuie sa fie incluse in dieta zilnica a pacientilor care se confrunta cu aceasta afectiune.

Give a Comment