Dieta Dukan – o noua moda in randul femeilor

Doamnele si domnisoarele din intreaga lume isi doresc in permanenta sa aiba o silueta de invidiat acesta fiind motivul pentru care apeleaza la tot felul de diete. In ultimii ani insa dieta Dukan a castigat tot mai mult teren in fata femeilor, mai ales datorita faptului ca este o dieta incercata si de catrecelebritatile de peste ocean.

Rezultatele oferite sunt imediate si spectaculoase. Kilogramele in plus dispar ca prin minune si silueta mult dorita este recapatata. Dieta poarta numele doctorului Pierre Dukan care a publicat-o in anul 2010 dupa ce a fost testata pe pacientiisai si cuprinde 4 etape diferite.

Etapa de atac stabileste durata efectiva a dietei in functie de numarul de kilograme pe care o persoana vrea sa le piarda. In general, dieta Dukan nu trebuie sa fie tinuta mai mult de 10 zile datorita efectelor negative resimtite asupra organismului. In aceasta prima faza, se consuma doar proteine. Urmatoarea faza este cea alternativa cand se permite introducerea legumelor in alimentatie. Faza de consolidare este poate cea mai usoara pentru ca deja organismul s-a acomodat cu noul regim de viata, iar ultima etapa este cea de stabilizare cand se reincearca revenirea la stilul de viata anterior, insa cu moderatie in privinta consumului alimentelor nesanatoase.

Pe langa toate aceste reguli, doritorii trebuie sa stie ca se recomanda un consum obligatoriu de apa, disparitia totala a zaharului din alimentatie, dar si practicarea unui sport pentru cel putin 30 de minute in fiecare zi.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *