Este carnea sanatoasa sau nu?

Probabil ca ati citit deja o multime de informatii despre consumu de carne, iar dupa ce le-ati citit ati inceput sa va intrebati daca este sanatos sau nu sa consumati carne. Exista unele persoane care sunt de parere ca daca vom consuma carne, ea nu se va digera foarte bine, ajungand chiar sa putrezeasca in colon. Atunci cand carnea ajunge in stomac, ea este descompusa de catre acizii si enzimele acestuia. Proteinele care se gasesc in carne sunt descompuse in acizi grasi, dar si in aminoacizi, ulterior toti nutrientii din carne sunt absorbiti de catre sistermul digestiv. Flora intestinala este mentinuta vie, multe studii demonstrand faptul ca aceasta flora trebuie hranita corespunzator, astfel incat ea sa-si faca treaba cat mai bine.

Nutrientii din carne sunt descompusi cu mult timp inainte de a ajunge in colon, lucru ce va duce la o hranire optima a tuturor bacteriilor intestinale. Este bine de stiut si faptul ca grasimile saturate si colesterolul sunt inofensive, cu toate ca multe persoane se feresc de colesterol, el este o molecula vitala pentru organismul nostru. Colesterolul se gaseste in fiecare membrana celulara, el fiind responsabil pentru productia de hormoni, de aceea in momentul in care extragem colesterol din alimentatie, ficatul va produce mai putin, astfel incat sa echilibreze mai bine situatia din organism. In multe din cazue, colesterolul are efecte neglijabile.

Carnea este un aliment vechi, bolile asociate cel mai des cu aceasta fiind noi, un lucru fiind clar si anume ca oamenii consuma carne de milioane de ani, de aceea nu ar trebui sa dam vina pe carne pentru bolile care ne afecetaza atat de mult in ziua de azi. Ideal ar fi ca sa evitam carnea procesata si nu pe cea proaspata, aceasta avand efectul cel mai benefic pentru sanatate. Efectele carnii rosii nerpocesate sunt aproape inexistente la femei si foarte slabe asupra barbatilor, de aceea nu ar trebui sa ne facem griji de faptul ca aceasta carne ar putea provoca boli precum cancerul. Ideea este ca atungi cand gatiti carne rosie sa nu o ardeti, astfel incat sa va bucurati de toate efectele ei benefice.

Give a Comment