Top filme pentru copii la care se pot uita si adultii

Acest articol prezinta un top al filmelor pentru copii care au fost indragite rapid de catre adulti si care se pot gasi pe absolut toate platformele de streaming online cum ar fi Amazon Prime, HBO GO, Netflix sau Hulu, fiind productii iconice care au adunat zeci de mii de review-uri pozitive atat de la fani, cat si de la critici.

Shrek (2001)

In acest film sunt prezentate aventurile unui capcaun simpatic si modern care sta in mlastina si care intr-o buna zi pleaca in calatorie impreuna cu un magarus pentru a o gasi pe printesa Fiona de care este indragostit. Este o poveste frumoasa clasica pentru copii, cu final fericit si cu binele care triumfa. Filmul a primit premiul Oscar pentru cea mai buna animatie in anult 2002.

Ice Age (2002)

Cu 20000 de ani in urma, cand a debutat era glaciara, un tigru foarte siret numit Diego, un mamut morocanos numit Manny si un lenes foarte vorbaret numit Sid au gasit un copil – puiul de om, pentru care incearca sa gaseasca o familie. Din nou, ca in orice film pentru copii, finalul este unul fericit. 

Cronicile din Narnia (2008)

Cel mai vizionat film din aceasta serie este Printul Caspian. Cei patru frati ajung din nou in Narnia, un loc magic unde vor porni o lupta contra reginei malefice cu scopul de a il ajuta pe mostenitorul Narniei sa preia tronul. Si aici finalul este fericit, printul Caspian reusind sa ajunga pe locul sau de drept dupa o indelungata aventura.

Vrajitorul din OZ (1939)

Chiar daca acest film pare vechi, este o productie clasica si ii va fascina cu siguranta atat pe copii, cat si pe parinti. Povestea oricum ar trebui citita de fiecare copil. Dorothy zboara cu tot cu casa, fiind ridicata de o tornada si ajunge intr-un loc de poveste numit Oz. De acolo, va face totul pentru a reveni in Kansas, la matusa sa. 

Charlie si fabrica de ciocolata (2005)

O alta poveste clasica pe care niciun copil nu ar trebui sa o rateze. Un baietel, Charlie, isi castiga dreptul de a intra in cea mai frumoasa fabrica de ciocolata, fiind ghidat de Willi Wonka un personaj excentric care este seful acestui imperiu de ciocolata.

Chiar daca nu sunt filme noi, fiecare copil ar trebui sa le vada alaturi de parinti, macar o data.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *