Grasimea din jurul burtii si slabirea localizata

Cu toate ca este o teorie destul de criticata, se spune ca hormonii ar contribui si ei la ingrasarea si slabirea organismului, existand o corelatie intre locul in corp unde depozitam grasimea si sanatatea noastra hormonala. Hormonii de tip androgen sunt responsabili pentru acumularea grasimii in partea superioara, iar cei de tip insulitic, fiind cei datorita carora se acumuleaza grasimea pe bazin si pe umeri. Grasimea in jurul cutiei toracice este produsa de hormonii de tip tiroidian, iar cea de pe abdomen este produsa de catre hormonii de tip cortizol.

Multe persoane doresc sa efectueze o slabire localizata, iar acest lucru nu este de multe ori posibil, de aceea este renumita si ideea cum ca daca veti face multe abdomene, veti scapa de grasimea de pe acesta. Slabirea localizata nu este pentru persoanele care au un strat mare de grasime, ci pentru persoanele care sunt in forma. Desi slabirea localizata este considerata de unii un mit, culturistii obisnuiesc sa o sustina pentru ca in cazul lor, acest tip de slabire este unul care ofera o multime de rezultate pozitive. Se spune ca sportivii legendari precum Arnold, Zane sau Corey Everson faceau mii de abdomene pentru dezvoltarea acestuia, dar si pentru arderea grasimii, de aici este posibil sa fi ramas acest mit care inca mai persista in ziua de azi. O alta parere cu privire la slabirea localizata este ca vascularizarea crescuta duce la slabirea localizata.

Din punctul de vedere al arderii grasimii de pe burta, unii culturisti sunt de parere ca exercitiile de cardio sunt cele mai eficiente. Cu toate acestea, unii dintre ei zic ca aceste exercitii sunt si cele mai plictisitoare, de aceea ei se decid sa le combine si cu alte exercitii cum ar fi cele pentru core, astfel incat sa se bucure de mai multe beneficii ale celor cardio. Procedand in acest fel, culturistii si-au dat seama de faptul ca abdomenul a devenit grupa cu procentul de grasime cel mai scazut. Conform culturistilor, combinatia de cardio si exercitii pentru abdomen este cea mai eficienta pentru a da grasimea din jurul burtii jos mai rapid, slabirea localizata fiind eficienta.

Give a Comment