Importanta vitaminei D in organism

Este cunoscut faptul ca vitamina D are un rol foarte important in asigurarea unei bune functionari a muschilor, dar si pentru o dezvoltare sanatoasa a organismului, multi oameni nefiind constineti de deficitul de vitamina D din organismul lor. Mai mult de 80% din vitamina D de care are nevoie corpul uman se formeaza in piele, datorita razelor de soare, colesterolul fiind transformat de catre organism in vitamina D. Vitamina D poate fi luata si din diverse produse cum ar fi pestele uleios, carnea, dar si ouale. Este important sa va bucurati totusi si de expunerea la soare, pentru ca daca nu veti face acest lucru veti avea un deficit de vitamina D in organism.

Cu toate acestea va trebui sa aveti grija in ce perioada va expuneti la soare pentru ca daca va veti expune in orele periculoase, riscul de cancer de piele va fi mai mare. Daca nu veti face o expunere indelungata la soare, atunci nu va exista nici un fel de problema de care sa va faceti griji. Ar trebui astfel sa profitati de soare, in special pe timp de vara pentru ca acesta va va oferi o multime de beneficii de care este important sa tineti cont. Vitamina D este foarte importanta si din pricina faptului ca ea ajuta mult corpul sa se foloseasca de fosforul, dar si de calciul pe care il obtinem din alimente. Un alt rol important al vitaminei D este ca aceasta regleaza si separarea celulelor, ea fiind astfel foarte benefica pentru a tine la distanta diversele tipuri de cancer. Multe studii au demonstrat beneficiile pe care aceasta vitamina le ofera organismului nostru.

Este important astfel ca sa ne folosim de vitamina D cat mai des, iar pe langa aceasta vitamina sa tinem cont si de alte lucruri la fel de importante. Printre aceste lucruri se numara o hidratare adecvata, dar si un somn odihnitor, precum si o nutritie sanatoasa, vor fi mereu pe placul organismului nostru si veti ajunge sa va simtiti mult mai bine daca veti avea in vedere aceste lucruri. Vitamina D este un aliat de incredere al organismului.

Give a Comment