Intentionezi sa urmezi o dieta de slabire bogata in proteine? Atentie! Aceasta poate dauna grav sanatatii rinichilor!

Dietele de slabit bogate in proteine sunt foarte la moda acum pentru ca ajuta atat femeile, cat si barbatii sa slabeasca destul de repede si fara prea mult efort. Din pacate, aceste diete au si efecte negative asupra rinichilor pentru ca pot declansa cresterea ratei de filtrare glomerulara.

Dieta paleo, ketogenica sau Dukan sunt cele mai la moda regimuri alimentare care se bazeaza pe un regim alimentar bogat in proteine. Efectele adverse asupra rinichilor se vad in timp si pot duce chiar la aparitia insuficietei renale cronice.

Cum afecteaza proteinele in exces rinichii?

Specialistii in domeniu recomanda o doza zilnica de proteine de 55.5 grame pentru barbati si 45 de grame petru femei. Din ce in ce mai multe diete bogate in proteine permit depasirea cu mult a acestei doze. In unele cazuri, nici nu exista o limita a valorii proteinelor consumata zilnic. Din dorinta de a castiga mai multa masa musculara, atat femeile, cat si barbatii imbratiseaza aceste diete si le combina cu o activitate fizica intensa.

Excesul de proteina poate duce la cresterea ratei filtrarii glomerulare a rinichilor, rata care poate duce la declansarea insuficientei renale sau chiar la aparitia diabetului zaharat. Boala cronia a rinichilor este semnalata de prezenta anomaliilor in functiile sau structura rinichilor, pentru mai mult de 3 luni.

Consumul de lichide si sportul sunt recomandate pentru slabit si buna functionare a rinichilor

Atat femeile, cat si barbatii care vor sa piarda cateva kilograme inestetice pot recurge la alte solutii mult mai sanatoase in acest sens. In loc sa consume o cantitate foarte mare de proteine, pot sa mareasca aportul de lichide in organism prin consumul de apa, sucuri naturale de frute si legume, precum si prin sport. Activitatea fizica zilnica este esentiala nu numai pentru pierderea in greutate, ci si pentru bunastarea organismului si sanatatea rinichilor.

Give a Comment