Nu ignora aceste aspecte in timpul reviziei auto

Am constatat acum ceva timp ca ar fi cazul sa-mi schimb si eu masina dupa cativa ani buni cu actuala si ca orice roman care isi cumpara o masina SH, am optat pentru o marca nemteasca din motive pur personale, chiar daca nici obiectiv privind aceste masini nu m-au dezamagit niciodata. La foarte scurt timp dupa cumparare, chiar inainte de a incepe sa merg cu adevarat cu ea, stiam ca e cazul sa-i fac o revizie. Fostul proprietar nu putea sa dovedeasca cu facturi cand a facut ultima revizie asa ca, desi el spusese ca a fost recent, am zis ca mai bine sa fiu sigur. N-am mai stat pe ganduri si am comandat un pachet de revizie BMW Seria 3 Motor 2.0D si am mers cu el la service, la baietii la care merg de ani de zile.

Toate bune si frumoase, pe langa clasicele ulei si filtre am mai schimbat si placutele si discurile fata si spate, am incarcat cu freon pentru perioada in care inca mai e cald afara si aerul conditionat e obligatoriu. Cauciucurile nu sunt in stare perfecta insa nu au o vechime mare si, vorba romanului, inca au destula ”carne pe ele” asa ca nu-mi fac griji pentru urmatoarele luni cand oricum va trebui sa cumpar anvelope de iarna. Un set nou de vara se lasa asteptat pana in primavara lui 2022. Asadar, fiind trecut recent prin experienta unei revizii auto, as vrea sa las in acest articol cateva aspecte pe care sa nu le ignori inainte si in timpul reviziei masinii tale, sfaturi bune de stiut inainte sa te apuci sa comanzi piese auto online bucuresti si sa te indrepti cu ele catre service.

Clasicele filtre si ulei

Deja stim cu totii ca intr-o revizie obisnuita sunt incluse toate filtrele masinii si uleiul de motor. Aici vorbim despre filtru de carburant, filtru de ulei, filtru de aer. Am observat ca in ultimii ani tot mai multi producatori recomanda ca uleiul sa fie schimbat la 20.000 sau chiar 30.000km, personal mi se pare ca acest lucru nu face decat sa afecteze masina asa ca eu recomand sa schimbam uleiul la 10.000km sau poate chiar la 8000-9000km daca i-ati parcurs intr-un stil mai sportiv.

Discuri si placute

Tinand cont de cat de important este sistemul de franare pentru siguranta noastra si a celor din jur, in cadrul unei revizii obisnuite pot fi schimbate cu usurinta discurile si placutele de frana atat de pe fata cat si de pe spate. Totodata, asigura-te ca nivelul lichidului de frana este suficient si chiar il poti schimba si pe acesta. Nu reprezinta o cheltuiala foarte mare, acum depinde si de modelul masinii, dar conteaza enorm iar cand vei avea nevoie sa franezi de urgenta iti vei aminti de ce a trebuit sa schimbi franele la timp.

Uleiul din cutie, caseta de directie si alte lichide

Mai ales in cazul proprietarilor de masini care au cutii automate, schimbatul uleiului din cutia de viteze reprezinta un aspect destul de important care in timp va contribui destul de mult la buna functionare a masinii. In functie de model si vechime, e vorba de intervale diferite de timp la care uleiul din cutia de viteze sa necesite schimbat asa ca este cel mai bine sa te consulti cu un mecanic pentru asta. De asemenea, lichidul din caseta de directie este si el important deoarece contribuie la fluiditatea cu care poti sa invarti volanul. Din nou, acesta se schimba in functie de cum e recomandat in cartea masinii. Ultimul dar nu cel din urma este antigelul, un alt lichid foarte important pentru masina. Verifica nivelul, asigura-te ca ai suficient antigel si ca acesta este potrivit pentru temperatura de afara.

Give a Comment