In ce ordine trebuie sa efectuezi exercitiile in sala

Multi culturisti efectueaza intai exercitiile pentru grupele mari de muschi, inainte de a le face pe cele pentru o singura grupa musculara. Un grup de cercetatori a ajuns la concluzia ca dezvoltarea fortei musculare este mult mai pronuntata atunci cand sunt antrenate in primul rand grupele mari de muschi. Muschii mici, mai putin antrenati, pot impiedica atingerea potentialului maxim al unui sportiv, de aceea este important ca si acesti muschi sa fie cat mai bine antrenati. Termenul de „principiul prioritatii” este folosit destul de des de culturisti, el fiind cunsocut pentru faptul ca pune accent maxim pe grupele principale lucrate, dar si pe exercitiile de izolare. Trebuie sa se stabileasca un anumit scop, astfel incat eficienta exercitiilor fizice sa fie una cat mai mare.

Este indicat astfel sa aveti un scop atunci cand faceti exercitii fizice. Urmarind un anumit scop, nu va va fi greu sa va antrenati exact grupele de muschi de care aveti nevoie. Cu toate acestea, este important sa va axati si pe muschii pe care de obicei nu-i antrenati. Acordarea unei atentii deosebite a unui program de exercitii va va ajuta sa va bucurati mai rapid de un antrenament cat mai bun si de o eficienta mai mare a acestuia. Inainte de toate va trebui sa va cunoasteti foarte bine corpul, iar in functie de informatiile pe care le stiti despre organismul vostru, sa va realizati sesiunea de antrenament in functie de nevoile acestuia, astfel incat antrenamentul sa fie unul cat mai reusit.

Pentru a afla cum sa va prioritizati antrenamentele, va trebui sa va informati cu privire la ce muschi sunt antrenati in cadrul lor, astfel incat sa fiti siguri care sunt muschii pe care ii lucrati cel mai des si la care ar trebui sa va concentrati mai mult. Tinand cont de aceste lucruri, va veti bucura de un antrenament cat mai bun si veti constata ca cea mai buna ordine de efectuare a exercitiilor va avea un impact pozitiv asupra rezistentei voastre si asupra eficientei antrenamentului. Este important astfel sa aveti in vedere toate aceste lucruri foarte importante, pentru un antrenament cat se poate de reusit.

Give a Comment