Performanta in culturism, afectata de fumat

Fumatul este un obicei foarte rau, dar si cu numeroase efecte negative care va afecteaza direct sanatatea, de aceea ar trebui sa aveti in vedere ca un astfel de obicei nu ar trebui asociat cu sportul. Cu toate acestea, multi se intreaba daca fumatul are vre-un efect asupra performantei la sala. Sportul este un domeniu in care efectele nocive ale fumatului sunt foarte usor observabile, partea buna a sportului este ca multe persoane care se apcua serios de acesta, ajung sa renunte la fumat in favoarea succeselor pe plan atletic. Acest viciu afecteaza toate zonele organismului, el fiind responsabil de o multime de afectiuni precum cele ale dintilor.

De asemenea, din punct de vedere al oxigenarii, organismul nu se mai oxigena corespunzator, fumatul provocand ingustarea vaselor de sange, iar de aici pana la un infarct nu mai este un drum lung de parcurs. Nicotina mai are un efect negativ si anume o crestere a tensiunii, ea ducand pana la coagularea sangelui, monoxidul de carbon fiind responsabil pentru rapirea oxigenului din sange. Pe termen lung, fumatul provoaca o multime de daune, cum ar fi o crestere a nivelului de stres, precum si o alterare a substantelor chimice din creier, dopamina fiind cea care sufera cel mai mult de pe urma fumatului. Daca este sa vorbim despre culturism, fumatul reduce performanta datorita faptului ca acesta provoaca o scadere a capacitatii normale de functionare a plamanilor.

Veti ajunge sa ramaneti fara aer, chiar in momentul in care aveti cea mai mare nevoie de el. Fumatorii obisnuiesc sa produca mai multa flegma, aceasta blocandu-le caile respiratorii, calitatea respiratiei fiind redusa in acelasi timp, din acest motiv, muschii nu vor mai primi cantitatea de oxigen de care au nevoie. Gudronul are un efect negativ asupra plamanilor, el permitand factorilor poluanti sa se depuna in zona, el fiind responsabil si cu daunele grave ale celulelor care produc testosteron. Principalul efect negativ pentru sportivi este ca oxigenul absorbit in sange va fi mult mai redus, fumatul nepermitandu-va sa trageti mai tare la sala. Veti constata ca veti ramane fara respiratie, pulsatia inimii unui fumator fiind cu 30% mai rapida.

Give a Comment