Cum promovezi un blog la inceput de drum?

Blogul reprezinta o modalitate extrem de placuta si de relaxanta de exprimare a ideilor si crearea unui blog este la indemana oricui. Chiar daca ideile sunt bune, gramatica este perfecta insa numarul vizitatorilor este limitat din cauza ca nu se afla de foarte mult timp in mediul online, exista totusi metode de promovare a acestuia atat online cat si offline.

Asadar, pentru cei care isi pierd speranta ca vor face ceva cu blogul deschis inca de la primele zile de functionare, de la primele articole care au doar cativa vizitatori, inca mai exista sperante! Blogul poate fi promovat in mai multe feluri. In primul rand, blogul ca sa aiba succes trebuie sa fie prezentat pe o nisa la indemana si pe intelesul oricui, cu o tema decenta, cu fonturi lizibile si scris negru pe alb. Vizitatorii vor aprecia faptul ca nu trebuie sa se chinuie sa descifreze informatiile de pe blog.

De asemenea, bloggerii trebuie sa isi faca o scurta prezentare, sa isi ofere datele de contact si sa fie cat se poate de disponibili si dispusi sa raspunda la tot felul de intrebari. O alta modalitate de a promova blogul sunt comentariile postate pe alte bloguri, mai ales pe cele cu aceeasi nisa. Comentariile trebuie sa fie la obiect si corecte! Comentariile primite de la cititori pe propriul blog nu trebuie ignorate, ci mai degraba luate in considerare imediat.

Mai mult decat atat, este excelent pentru bloggerul aflat la inceput de drum sa intre intr-o retea de bloguri in care bloggerii se sprijina unul pe altul reciproc, dar si sa publice articole de tip guest post pe alte bloguri cunoscute in domeniu.

Continutul articolelor pe blog sa fie util, educativ si informativ, articolele sa fie publicate in mod frecvent si promovate pe retelele sociale. Pe cat posibil, intalnirile cu ceilalti bloggeri si participarea la cursuri sau traininguri ori evenimente trebuie respectate! 

In concluzie, pentru bloggerii aflati la inceput de drum exista solutii de promovare care nu implica numai cheltuieli foarte mari, ci si eforturi alternative.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *