Riscurile si beneficiile dietei alcaline

Dieta alcalina este preferata de numeroase vedete din tara si de peste hotare care chiar o promoveaza ca fiind un stil de slabit rapid si eficient. Ca si multe alte diete, dieta alcalina este un subiect controversat in randul persoanelor care au cateva kilograme in plus de care doresc sa scape, insa in mod sanatos.

Ce presupune dieta alcalina?

Dieta alcalina este o dieta vegetariana, care exclude inclusiv glutenul si care se concentreaza pe un consum ridicat de fructe si legume care scad PH-ul din sange. Excesul de acid in sange cauzeaza cancer, diabet, osteoporoza sau boli cardiovasculare, de aceea dieta alcalina previne aceste afectiuni. Se limiteaza consumul de grasimi saturate, trans, de zahar rafinat si de carne rosie.

Riscurile dietei alcaline

Conform studiilor facute in acest domeniu, dieta alcalina este buna pentru sanatate, insa nu exista inca dovezi stiintifice ca poate schimba pH-ul din corp, ci doar din urina. Dieta alcalina este destul de restrictiva, deoarece se elimina grupe intregi de alimente fara a exista o sensibilitate alimentara sau intoleranta a pacientilor.

In plus, dieta alcalina este si destul de costisitoare si trebuie planuita cu atentie, pentru ca sunt excluse foarte multe surse de proteine.

Beneficiile dietei alcaline

Dieta alcalina are si foarte multe benefiii. Aceasta are la baza consumul de alimete integrale, fructe si legume, eliminand alimentele procesate si alcoolul, fiind benefica pentru sanatate. un alt efect este cel al pierderii kilogramelor in plus si al reducerii simptomelor artrite, precum si eliminarii posibilitatii de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Multi specialisti sustin ca sangele acid si aciditatea crescuta in organism sunt o cauza potentiala pentru unele tipuri de cancer.

Give a Comment