Suferi de diabet? Iata ce alimente iti sunt recomandate si ce iti interzice medicul sa consumi

Din ce in ce mai multe persoane sufera de diabet, aceasta fiind afectiunea cu cea mai mare incidenta in lume, existand in prezent peste 400 de milioane de persoane care sunt diagnosticate cu aceasta boala. Mentinerea glicemiei sub control prin alimentatie este o masura foarte importanta pe care trebuie sa o ia bolnavii pentru a reduce riscurile de complicatii, iar dietele scazute in carbohidrati sunt recomandate in acest sens.

Rolul alimentatiei in diabet

Pacientii care sufera de diabet au o problema: nu pot procesa in mod eficient carbohidratii. Acestia sunt divizati in mici cantitati de glucoza care se transforma in glicemie. Cresterea nivelului glicemic presupune producerea hormonului insulinic de catre pancreas, care permite zaharului sa intre in sange.  Alimentatia are, asadar, un rol foarte important in viata pacientilor care sunt diagnosticati cu diabet.

Alimentele permise si recomandate diabeticilor

Diabeticii pot consuma fara restrictii carne de pui si de curcan slaba, fructe de mare, oua, branza slaba, avocado, masline, unt, smantana, crema de branza, ulei de cocos si de masline, insa cu moderatie trebuie sa consume leguminoase precum linte, mazare si fasole, seminte de in si de chia, nuci si alune, fructele de padure si iaurtul grecesc.

Alimente de evitat pentru pacientii care sufera de diabet

Pacientii care sufera de diabet trebuie sa evite complet consumul de lapte, cartofi, cartofi dulci, paine, paste, cereale, porumb, fructe, sucuri naturale, sucuri carbogazoase si ceaiuri indulcite, bere si deserturi. De asemenea, se vor evita alimentele prajite, foarte procesate, de stil junk food si fast food, mezelurile si dulciurile din comert. In afara de fructele de padure, nu sunt recomandate alte fructe pentru ca au un continut foarte ridicat de zahar, mai ales bananele, pepenele galben si fructele cu samburi.

Give a Comment