Cum afli ce tema foloseste un site WordPress

Poate că ai intrat pe un site care ți-a plăcut și ai vrea să știi ce temă folosește ca sa o instalezi și tu pe site-ul tău sau poate doar ai curiozitatea să vezi cât ar costa o tema WordPress premium. Întrebarea e cum afli ce temă WordPress folosește un site dacă nu scrie nicăieri? Există cazuri când vei găsi în footer numele temei și echipa care a creat-o însă majoritatea șterg aceste detalii și atunci e nevoie să apelezi la alte metode pentru a detecta tema unui site.

Există mai multe metode pe care le voi prezenta în continuarea acestui articol. Toate metodele sunt absolut gratuite și foarte ușor de folosit. Trebuie să menționez faptul că acestea se aplică doar în cazul website-urilor create pe platforma WordPress.

1. IsItWP (isitwp.com)

IsItWP este un serviciu gratuit care te ajută să afli ce temă folosește un site în doar câteva secunde. Funcționează foarte simplu și tot ce trebuie să faci este să introduci link-ul website-ului în chenar și să apeși ”Analyze website”. Spre deosebire de celelalte tool-uri de mai jos, IsItWP încearcă să îți spună si daca site-ul respectiv foloseste una dintre cele mai bune firme de hosting însă dacă acesta folosește name servers de la CloudFlare n-o să-ți dea mai multe detalii. Observ că există și opțiunea să îți afișeze plugin-urile instalate pe site-ul pe care îl cauți însă în cazul meu nu afișează nimic deși am câteva plugin-uri instalate.

2. WPThemeDetector (wpthemedetector.com)

WpThemeDetector este foarte asemănător cu IsItWp și te ajută să descoperi foarte ușor ce temă WordPress are un site. Nu îți arată însă de unde are hosting sau ce plugin-uri folosește. În schimb, îți oferă mai multe informații despre creatorii temei, în cazul meu MyThemeShop.

Ambele tool-uri prezentate mi se par la fel de eficiente, rămâne la alegerea fiecăruia dintre voi pe care îl veți folosi.

3. WhatWordpressThemeIsThat (whatwpthemeisthat.com)

Cea de-a treia opțiune pentru a afla ce temă WordPress folosește un site are și cea mai simplă interfață, fără nimic în plus. La fel ca și IsItWp, încearcă să detecteze și plugin-urile folosite de site însă fără succes. Afișează însă fără probleme un link direct către pagina temei de pe site-ul celor care au creat-o. În principiu toate cele 3 servicii prezentate în acest articol funcționează la fel iar alegerea pe care o faci depinde doar de preferințe. În cazul în care unul dintre ele nu funcționează, poți oricând să încerci altul. Legat de acelasi subiect, daca esti interesat sa-ti deschizi un site web si vrei sa alegi o firma de hosting insa nu te poti decide exact ce pachet de hosting sa alegi, de cate resurse ai nevoie de la firma de gazduire sau ce buget ar trebui sa aloci acestui aspect, iti recomand sa citesti si articolul Hosting Romania unde sunt listate pareri si review-uri detaliate ale celor mai importante firme din Romania astfel ca vei putea ajunge la o concluzie si vei putea lua decizia corecta intr-un timp cat mai scurt.

4. Codul sursă al site-ului

În cazul în care metodele de mai sus nu funcționează și nu reușesc să detecteze ce temă are un site WordPress, atunci mai există o metodă și-anume căutarea temei în codul sursă al site-ului. Pentru a deschide codul sursă trebuie să te afli pe site-ul respectiv și să apeși CTRL + U sau click dreapta și să selectezi View page source.

Pasul următor este să căutam style.css sau stylesheet în codul sursă. Lucrurile diferă de la site la site și totul depinde de cum au scris codul dezvoltatorii temei, de aceea uneori va fi foarte ușor de găsit o temă iar alteori imposibil. Clar, metoda va funcționa cât timp vorbim de teme cumpărate de la firme precum MyThemeShop, ThemeForest și așa mai departe. Dacă un site are o temă custom atunci e o altă discuție.

Pentru a găsi mai ușor numele temei în sursă, CTRL + F te va ajuta. Poți introduce cuvinte precum style, stylesheet, theme sau orice alte cuvinte related. E drept că această metodă nu e la fel de prietenoasă ca metodele anterioare însă te poate ajuta. În screenshot-ul de mai jos am găsit folderul cu tema Blocks de la MyThemeShop.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *