Totul despre detoxifiere

Oamenii consuma in fiecare zi o multime de alimente bogate in grasi care ingreuneaza buna functionare a intregului organism. In timp toate aceste produse isi pun amprenta asupra starii de sanatate motiv pentru care medicii recomanda cure de detoxifiere efectuate la anumite intervale de timp astfel incat sa se elimine toate toxinele din corp.

Exista o serie de produse care trebuie consumate in timpul unei cure de detoxifiere, iar printre acestea se numara fructele.  Fara doar si poate cele mai indicate sunt caisele, strugurii, dar si citricele. Acestea trebuie sa fie consumate in stare proaspata si nu in sucuri sau smoothie-uri acolo unde fibrele sunt distruse si unde nivelul fructozei este unul mult prea ridicat.

Legumele au si ele acelasi efect benefic asupra organismului daca sunt consumate intr-un mod cat mai sanatos. Broccoli, morcovi sau spanacul nu trebuie sa lipseasca pentru ca ofera o multime de vitamine si minerale atat de necesare pentru functionarea propice a intregului organism. Catofii albi insa trebuie evitati pe cat posibil pentru ca fermenteaza oferind astfel o senzatie de balonare.

In timpul curei de detoxifiere se pot consuma ceaiuri de plante in functie de preferinte. Apa este insa alimentul minune care hidrateazaintregul organism si care ajuta la eliminarea tuturor toxinelor. 

De evitat sunt toate alimentele prajite, dulciurile, mezelurile, dar si semipreparatele care contin o multime de aditivi si de potentiatori de aroma.  Produsele alese trebuie sa fie cat mai proaspete si sa provina din surse sigure astfel incat sa ofere suport intregului organism.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *