Trucuri pentru curatarea canapelelor din piele

Amenajarea unei locuinte poate ocupa foarte mult timp si presupune cheltuierea unor sume considerabile de bani fapt pentru care gospodinele incearca sa pastreze totul cat mai curat. Din dorinta de a mentine calitatea obiectelor din jur pentru o perioada mai indelungata de timp, acestea apeleaza la cele mai bune produse de curatenie.

Canapelele din piele, spre exemplu, pot da mari batai de cap datorita gradului ridicat de dificultate atunci cand vine vorba despre curatare. Acestea sunt mult mai greu de intretinut spre deosebire de canapelele confectionate dintr-un material textil asa ca au nevoie de o atentie sporita.Specialistii recomanda in primul rand amplasarea intr-o zona ferita complet de orice sursa de caldura sau de razele soarelui, in caz contrar exista riscul sa se decoloreze si sa isipiarda din stralucire si eleganta. De asemenea, trebuie sterse doar cu produse special concepute pentru acest gen de material. Folosirea unor produse neadecvate poate duce in timp la uzarea canapelei, dar si la aparitia unor crapaturi inestetice.

In cazul in care canapelele se pateaza trebuie actionat imediat cu o carpa umezita in apa rece si putin bicarbonat de sodiu. Se lasa sa se actioneze timp de 5-10 minute si ulterior se curata prin miscari fine zona respectiva.

Exista si situatii in care cei mici lipsesc guma de mestecat sau varsa diverse mancaruri care in timp se intaresc si tot mai greu de scos. Modalitatea de curatare este extrem de simpla si de eficienta si presupune frecarea zonei respective cu gheata invelitaintr-un tifon pentru a nu zgaria materialul.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *